Summa sidvisningar

torsdag 8 augusti 2013

orkidé- tanten

Jag har aldrig haft gröna fingrar. Har kanske aldrig riktigt haft intresse nog för att få plantor att överleva heller. Men för 2 år sedan så fick min älskling en fin vit orkidé av min mor när han fyllde år. Jag älskade hur fin den var och stor. Min mamma sa då att om du vattnar den var 10:e dag och då låter den stå i vatten så den riktigt suger åt sig så kommer den nog hålla sig fint. 
Var ärligt lite rädd att göra fel, tänk om denna blomman också dog. Hade ju bara svärmorstungor och novemberkaktusar hemma. Men jag gjorde som mamma sa och den höll sina vackra blommor i nästan 2 månader innan den vissnade. Alla vet att orkidéer är tråkiga blommor när de inte blommar. Men jag vattnade den var 10:e dag ändå. Och 2 månader senare kommer knopparna. Jag blev överlycklig! Jag hade fått den att blomma om!! Wiii. Nu har min fina vita orkidé blommat 5 gånger totalt och jag har köpt in ytterligare fyra orkidéer. Några har jag fått, men de står så fint. Och alla mina orkidéer blommar ständigt om, så det är alltid någon som blommar. :D 
Här är lite bilder på mina fina blommor och glöm inte att prata med dom. De älskar komplimanger. Eller nja, min koldioxid som jag andas ut men jag tror att de egentligen gillar komplimangerna. :D haha.

Hopp och hej som tanten sa...
2 kommentarer:

 1. Hur mycket vatten får dem och ger du dem näring? I så å fall hur ofta? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ärligt talat så ger jag mina blommor ingen extra näring och de är superfina. men jag vet att man inte ska ge dom vanlig blomster näring utan speciell orkidee-näring. Jag tar ur dom ur ytter krukan och låter bara den bruna plastkrukan vara kvar. Sen tappar jag upp ljummet vatten i diskhon. Där får de sen stå och dra till sig vatten i ca 5-10 min. Sköljer även bladen och ger vatten ovanifrån.
   Tips: Om du har svårt att komma ihåg när du vattnade sist. Sätt ett kryss i almanackan så är det bara att gå till baka och kolla. Det gör jag.
   //Tanten

   Radera