Summa sidvisningar

fredag 19 december 2014

Korvstoppning

okej, här kommer en riktigt hederligt jultradition. Kul och gott. Att göra sina egna julkorvar.

Detta behöver du:
1,2 kg fläskfärs
800 g nötfärs
3 msk salt
2 tsk vitpeppar
1 tsk ingefära
3 tsk kryddpeppar
1 tsk kryddnejlikor
1,5 liter vatten
Korvskinn för 5 m kokkorv.
Några potatisar som rives fint

Blanda alla ingredienser till en smet. 
Lägg skinnet i blöt gärna dagen innan.
Skölj igenom skinnet så du ser att det inte är knutar och att det blir igenom sköljt.
Trä sen upp korvskinnet på korvhornet på köttkvarnen. stoppa ner smeten löst då smeten sväller under kokningen. Använd en nål för att göra små hål så luft kommer ut. Knyt om korvarna med bomullssnöre i lagom stora längder. (så långa du vill att korven ska vara).
Var gärna 2 personer när ni gör detta då en behöver trycka ner färsen och en gör själva korven.


Koka korven i saltat vatten i ca 20 min. Eller frys in i portionsbitar. 
Allt har en ände, utom korven den har två... som tanten sa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar