Summa sidvisningar

lördag 7 december 2013

Parisvåfflor

Hej hej, 
Nu var det dags för min svågers favorit kaka. Parisvåfflor (eller franska våfflor). Har nog aldrig ätit dom tidigare men tänkte ge det en chans. :) 

Ca 20 st 
Ugnstemperatur 225 Grader.

Deg:
5 dl vetemjöl
200 g margarin
2-4 msk vatten
strösocker
Fyllning:
200 g margarin
3 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker

Hacka samman mjöl, mattfettet och vattnet i en matberedare eller direkt på arbetsbänken till en smidig deg.
Linda in i plastfolie och låt ligga i kylskåpet ett par timmar.
Kavla ut degen till en knapp 1/2 cm tjock platta. Ta med mått ut runda kakor, så de mäter ca 6 cm i diameter. typ med ett glas.
Strö ett tunt lager med strösocker på arbetsbänken och kavla ut kakorna med en kruskavel (den har våffelmönster på sig). Till de blir ovala långsmala plattor. Vänd dom ofta under kavlingen och tryck inte för hårt då de går sönder lättare. Lägg dom på bakplåtspapper.
Gräddning:
Grädda kakorna mitt i ugnen på 225 grader, 8-10 minuter, eller till de fått gulaktig färg och är spröda. (inte ljusbruna). Låt dom svalna på galler.
Rör samman matfett och florsocker till en porös kräm. Tillsätt äggulorna en i taget. Smaksätt krämen med vaniljsockret. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med lite kräm emellan. 
Förvaring: Svalt 1-2 dagar. Kakorna kan frysas in 3-4 månader.

Var jätte goda. Min syster kommer lätt göra dom igen då hennes man blev mycket nöjd över resultatet. 


Nom nom nom, som tanten sa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar