Summa sidvisningar

lördag 7 december 2013

Krusbärskräm

Nu var de så dags. Jag har äntligen gjort min krusbärskräm!
Blev helt ok. Var godast när den var nygjord med kall mjölk.

4-5 portioner 

5-6 dl omogna färska eller frysta krusbär
5 dl vatten
1 1/2 socker
3 msk potatismjöl

Använd knappt mogna krusbär, då de är lagom syrliga och skalet är inte segt. 
Snoppa och skölj krusbären. Koka upp vatten och socker.
Lägg i bären och koka under lock på svag värme till skalen spricker.
Rör ut potatismjölet med 1/2 dl kallt vatten. Ta av kastrullen från plattan. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Krämen ska sedan kokas upp. Häll upp den och strö över socker så det inte blir skinn på ytan. Servera något avsvalnad med kall mjölk. 

Tjipp, som tanten sa.

2 kommentarer:

  1. Ser supergott ut. Minns att vi hade en krusbärsbuske i trädgården i Mariannelund när vi var små. Älskar krusbär!
    Måste testas nån dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, kommer inte ihåg så mycket från den tiden. var bara 1 år. :)

      Radera