Summa sidvisningar

tisdag 9 juli 2013

Jag är den moderna tanten!

Vad är det som gör en tant? 
Är det den blommiga blusen? Vikningen i knät? De söta sju sorterna kakor på den silvriga fatet? Eller kanske är det alla de pinaler som man inhandlat på loppisen förra lördagen?
Hur som helst anser jag att många av dessa punkter stämmer in på mig själv, jag 25 år gammal är en tant. Och det är coolt, att vara tant. Att bli dåtidens husmor, med bullbak och bingolotto. Att jaga mönster till senaste virkningen. Jag vet att många kanske inte håller med, men tänk efter. Känner du inte någon som virkar, stickar, bakar eget, handlar på loppis? 
Jag brukar säga att jag är den moderna tanten. Det säger jag med stolthet.
Jag kan själv, ingen jäntelag här inte. ;) haha
Jag vet att jag kan, för jag presterar varje dag. Det är väl lite det min blogg handlar om. Även om min familj, vännerna och tankarna.

Jag blev nu i dagarna faster till mitt första brorsbarn. för ett halvår sedan blev jag moster till mitt första systerbarn. Jag tror åldersnojan kom för några år sedan då jag fortfarande var singel. "Alla andra" har ju familj, hus, fast sällskap av nått slag. Nu är man förlovad, planerar bröllop och sparar till hus. Hur snabbt gick inte detta då?

Jag är beroende av loppisar, second hand och antikt. Det är kul att fynda. Brukar säga att jag måste få min dos. Min käre fästman bara suckar när vi passerar en loppis-skylt. Han vet hur det blir nu. Jag som jublar LOPPIS! Kanske måste gå med i anonyma loppis-junkys föreningen. Då kan vi ha egna loppiskvällar. :D
Till helgen är det dags för marknad. Jag kommer stå och sälja med min mamma och syster. Mamma och syrran är jätteduktiga på att virka kakor och bakelser. De gav ut en bok i höstas till o med. Själv virkar jag gärna mormorsrutor. (täcken, tofflor och filtar). men min senaste nisch är att göra Converse-skor för bebisar. allt från 1-8 månader kan ha de storlekar jag gör. 
Har även gjort converse-nyckelring och backspegelprydnad. Så istället för 2 tärningar har man två converse-skor. Lägger upp en bild så ni får se. Tar även beställningar. :D Men efter helgens marknad i HJO.

Nej nu får det vara för första inlägget. Hinner nog bli mer. 

På återseende...Som tanten sa.

1 kommentar:

  1. Så söta! Ja det va väl det denna tanten ville ha sagt! Å tack för trevligt sällskap ikväll!

    SvaraRadera