Summa sidvisningar

onsdag 12 oktober 2016

Formfranska LCHF

I tre månader har jag nu ätit LCHF. Jag rekommenderar det. Jag mår bra och har gått ner i vikt. Tänkte lägga upp lite recept på LCHF mat. Det är inte mina egna recept så därför är de länkat till ursprungssidan för receptet. Men vill sprida recepten så att mer folk hittar dom. Jag upptäckte fort att man måste göra lite forskning i vad man kan äta och vad som är gott. 
Det jag saknar med att inte äta kolhydrater är bröd. Inte godis, pasta eller socker över lag. Utan bröd. 
Alla bröd jag hittentills smakat, smakar mycket ägg. Men detta brödet gör inte det. Det smakar mandel och är jättegott. även att rosta. Det är superenkelt att göra också! 

Här kommer receptet. 
Formfranska - en limpa
Ingredienser
4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 g smör
5 dl fet rysk/grekisk yoghurt (rysk är 15% fett, grekisk är 10% fett)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda dom torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (tar ca 10 min). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. 
3. Låt degen svälla 15 min. Klä en form med bakpapper, klicka ut degen (är ganska smetig). Pensla med ägg eller mjölk. Strö över vallmofrö (själv föredrar jag flingsalt och/eller solrosfrön. 
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min. (innertemp är 90 grader) Kolla temperaturen! Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme i en kvart. 

Notering. 
Per skiva: 111 kcal, 3.4 g protein, 1.8 gram kolhydrater, 9.4 gram fett. 
Mer fett åt folket!... som tanten sa. Originalreceptet hittar du på:
http://56kilo.se/formfranska-lchf/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar