Den var jättegod, fräsch och söt.
Första lagret består av en kladdkaka:
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
130 g smält smör.
Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll i en springform som har en bakplåtspapper i botten och är smörad i kanterna. Se till att kakan inte blir högre än ca 2- 2 1/2 cm hög.
Grädda i 175 grader i ca 30 min.
Låt svalna.
Gör sen lager nr 2, passionsmoussen.
Du behöver:
4 passionsfrukter
3,5 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl passionsjuice
8 gelatinblad
Gör följande:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Gröp ur passionsfrukterna och sjud detta tillsammans
med juicen.
3. Rör ner gelatinbladen så att de smälter i kastrullen
med juicen. Låt svalna.
4. Vispa grädden hårt.
5. Rör ihop philadelphiaosten med florsockret och
vaniljsockret till en slät massa.
6. Vispa försiktigt ihop allt till en slät mousse.
7. Häll moussen över kladdkakan i formen och låt stelna i kylskåpet i några timmar.
Sen är det dags för sista lagret, passionsspegeln. (det kommer bli en fin och glansig yta).
Du behöver:
2 passionsfrukter
2,5 dl passionsjuice
3 gelatinblad
2 msk socker
Gör följande:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Gröp ur passionsfrukterna.
3. Lägg passionsfruktköttet tillsammans med sockret och
juicen i en kastrull och låt koka upp.
4. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta.
5. När allt sedan har svalnat kan du hälla detta över
moussen och låta det stelna.
6. Sedan kan du ta ut kakan ur formen och dra bort
bakplåtspappret.
7. Klart
Sött och syrligt på samma gång..som tanten sa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar