Helt ok faktisk. En snittkaka som är väldigt lätt att baka. Föredrog dock kalaskakorna då de smakade mer..
Jitterbuggare ca 50 st
Ungstemp: 175 grader. Även i varmluftsugn
Mördeg:
4 1/2-5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
Fyllning:
2 äggvitor
4 msk socker
Hacka och knåda ihop mjöl, socker och matfett till en deg. Låt degen vila svalt ett par timmar.
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 1/2 tjock rektangel, 16x30 cm.
Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor. Lägg dom på en skärbräda och ställ dem kallt en stund. Skär dem sen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dom på en smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
Kalaskakor
Ungstemp 175 grader, varmluft 175 grader.
Fyllning:
200 g mandelmassa eller marsipan
2 äggvitor
Följ receptet på jitterbuggare men byt ut fyllningen. Riv mandelmassa eller marsipanen. Blanda med äggvitorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar